Gyakran Ismételt Kérdések

Cégünk csak gránittal foglalkozik. Síremlék készítésére ez a legjobb, ebben évtizedek múlva sem fog csalódni.
A gránit a természetben előforduló mélységi magmás kőzet, mely a legelterjedtebb a Földön. Nagy mélységben, magas hőmérsékleten, lassú lehűlés útján keletkezett. Legfőbb alkotóelemei a kvarc az alkáliföldpát és a csillám. Rendkívüli keménységét és ellenálló képességét az eltérő nagyságú és keménységű szerkezeti szemcséinek köszönheti.
Színe széles skálán mozog, de igazi „arcát” magas fényű polírozásnál mutatja meg.

Rendkívüli keménysége miatt , csak speciális szerszámokkal munkálható meg. Tömör szerkezetéből adódóan jól ellenáll az időjárás viszontagságainak (meleg, fagy, hó, eső), a korróziónak. Sajnos hazánkban nem található meg ez a nagyszerű kőzet, ezért a világ különböző részein (például: India, Brazília, Kína, ) bányászott anyagok kerülnek felhasználásra. Változatos színüket a bennük található ásványok határozzák meg, éppen ezért nincs két teljesen egyforma kőtömb. Ettől lesz minden gránit termék kicsit egyedi.

A kültéren lévő csiszolt gránitanyag hosszú távon sem igényel különösebb karbantartást. Gondozásánál általában puha száraz rongy ajánlott.
Foltosodásra ez a kőzet kevésbé hajlamos , viszont a fém koszorúvázaknál keletkező rozsdát és egyéb olajokat , pl. viaszt érdemes távol tartani felületüktől ( főleg a világos színű gránitoktól). Ezek kiküszöbölésére a jól bevált alátétfólia vagy kővédő , kőápoló szer használható.
Fényét megőrzi, nem mohásodik , nem fagy szét. Rendkívül előnyös tulajdonságai miatt készítjük síremlékeinket ezekből a csodálatos anyagokból, melyeket GRÁNITNAK nevezünk.

Ami a kőbe van vésve tartós, ami rá van téve ( pl. bronz feszület ), azt ellophatják. A bronz drágább és az ára, többszöröse lehet a vésett betű árának. A bronz betűk pótlása jóval költségesebb, és a régebben fent lévő betűktől színben eltér az új. Valamint a vésett betű amely számítógépes tervezéssel, valamint homokfúvásos technikával készül, hibátlan. Elhelyezése szerkesztéssel történik, ezáltal pont a legmutatósabb méretű betűk készíthetők, ellentétben a bronz betűkkel, amelynek méretei fixek. Természetesen ennek ellenére bronz betűket is készítünk.

Igen. A kép lehet lézer gravírozott, vagy porcelán.

Síremléket rendelni csak személyesen lehetséges. Véleményünk szerint, több évtizedre vásárolt terméket ajánlott személyesen is megtekinteni. A fényképek sok esetben nem adják vissza a gránit valódi látványát.

Weboldalunkon többféle síremléket talál. Ez csak egy része kínálatunknak. Ezeken kívül rendkívül sok lehetőség van bármilyen forma elkészítésére.
Amennyiben a síremlékeket megtekintette, rádi vagy váci kiállítókertünkben azt azonnal meg is tudja rendelni.
Ha már kiválasztotta a síremléket, a megrendelés 15-20 percet vesz igénybe, előlegként általában 100.000 Ft előleget szoktunk kérni. Készpénzes és bankkártyás fizetés is lehetséges.

A választott síremlék függvénye az elkészítési idő. Ha szükséges, akár pár nap alatt elkészítjük, normál esetben pár hét, viszont extra kérések esetén akár több hónap is lehet. Ilyen igény esetén, az őszi időszakot figyelembe véve érdemes a megrendelést már kora nyáron leadni.

A síremlékek árképzésében több tényező játszik szerepet.
– Elsősorban a gránit színe a befolyásoló tényező. A különböző színek között jelentős árkülönbségek vannak. Az ár a gránit esetében nincs hatással a minőségre! Alacsonyabb árkategóriájú gránitok ugyan úgy kiváló időjárás álló képességekkel rendelkeznek.
– Meghatározó az anyag vastagsága is.
– A kidolgozások milyensége (kerekítések, fózolások).
– A faragások, díszítések (felületi vagy térbeli).

Áraink minden esetben tartalmazzák a teljes síremlék árát, szimpla síremléknél 1db, dupla síremléknél 2 db vázát, az alapzatot, kiszállítást, a beépítést, a teljes feliratozást karakterszámtól függetlenül, vallási jelet, garanciát.

Ablakpárkány készülhet természetes kőből (gránitból), valamint mesterséges tömbösített kőzetből. Mindkettő kiváló választás. A gránit előnye, a rendkívüli időtállóság, az agglomerát előnye pedig a homogénebb színválaszték.

MÁRVÁNY AGGLOMERÁT PÁRKÁNY

A márvány agglomerát mesterségesen tömbösített kőzet, mely válogatott kő őrleményből (95%) és poliésztergyantából áll. Az így előállított termék tulajdonságai hasonlóak a természetes mészkő és márványkövekéhez.
Agglomerált kő választásakor érdemes a következőket figyelembe venni:
• Az agglomerált kő lúg és sav érzékeny, ezért kerülni kell a maró hatású vegyszereket.
• Az agglomerált kő tíz-tizenöt év alatt elveszti a fényét ha UV sugárzásnak van kitéve.
• Beltéri alkalmazásra kiváló, kültéri beépítésnél nagyobb odafigyelést igényel.

Gránit ablakpárkány

A gránit ablakpárkány gyakorlatilag a legkeményebb természetes kőből készített ablakpárkány. Gránit ablakpárkány kül- és beltéri felhasználásra egyaránt alkalmas. Az anyag nemességének köszönhetően örök dísze lehet otthonának.

Hasznos információk:
Színmintát tájékozódás végett weboldalunkon talál, viszont mindig felhívjuk megrendelőink figyelmét arra, hogy a kép nem adja vissza az eredeti színt. Érdemes ellátogatni hozzánk, és személyesen megtekinteni a színválasztékot.
Normál esetben az elkészítési idő 2-3 hét, azonban ha valakinek a szigetelés miatt ennél gyorsabban van szüksége a párkányra, lehetőségeink szerint akár 3-4 nap alatt is elkészítjük. Minden esetben pontos méretre van szükségünk, ez alapján tudunk árajánlatot adni.

Nálunk megrendelt párkányt, méretre vágjuk, egy hosszú oldalát, valamint a rövid oldalak látszó felületét fényezzük, valamint kültéri párkány esetén hosszanti vizorrt vágunk, így a kivitelezőnek csak be kell helyeznie a párkányt.